mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

DE GEZELLIGSTE AVOND IN MORTSEL DORP IS NIET MEER

DE GEZELLIGSTE AVOND IN MORTSEL DORP IS NIET MEER

Bestuur wil leven op het stadsplein ten koste van de wijken!

Het derde weekend van september was traditioneel een groot feest in Mortsel-dorp.

Op zaterdag de sfeervolle rommelmarkt, voorafgegaan op vrijdagavond door de traditionele jaarmarktloop.Weken ervoor wordt er al getraind, door groot en klein, de opkomst van zowel schoolkinderen als volwassenen was telkens groot.Elk jaar opnieuw keek iedereen uit naar deze sfeervolle bedoening. De allerkleinsten liepen, vaak begeleid door mama of papa, rond de kerk. Waren de kinderen ouder, dan liep het parcours door de straten van Mortsel-dorp waar de buren hun stoeltjes ruim van te voren klaarzetten om jong en oud aan te moedigen�iedereen een avond topsporter..
En de jeugdverenigingen liepen mee in de kijker
In de veiligheid en, op dat moment verkeersarme, beslotenheid rond de kerk heerste een gezellige drukte tot laat na de eigenlijke loop: bijpraten aan t Lepelhof met de vele bekenden die je alleen daar tegenkwam kon veilig voor de kids die het ultraspannend vonden even alleen naar de kermis te gaan. Met iets lekkers in de hand was het voor vele gezinnen de "kermisavond" van �t jaar...
Veel volk, de nodige animatie, eten en drinken, kortom, de juiste ingredi�nten voor een geslaagd volksfeest!

Maar voor deze editie trokken N-VA, sp.a en CD&V dit helemaal uit elkaar.
De "jaarmarktloop" vond dit jaar niet plaats op de locatie van de jaarmarkt maar op het nieuw aangelegde stadsplein en in het fort.

Elk initiatief dient een kans te krijgen en er was volk maar zelfs bij de enkele lopers die de nieuwe locatie verkozen, alsook bij de begeleiders was er enige onduidelijkheid over het te volgen parcours�, het afronden van de loop in het donker droeg daar zeker toe bij�
Kinderziektes wellicht maar wat veel erger was is dat de nieuwe locatie jammer genoeg een veel minder gezellig karakter had dan in Mortsel-dorp aangezien de activiteiten verder uit elkaar lagen. Ook de andere sporten, die op het marktplein gedemonstreerd werden, trokken minder aandacht dan in Mortsel-dorp. Daardoor was er dan ook veel minder animo zowel tijdens de prijsuitreikingen als langs het parcours.
Ouders durfden hun kinderen niet meer alleen te laten rondlopen uit angst voor het verkeer... En "blijven hangen" deed eigenlijk niemand.
En de Kermis ... sloot om half acht... De Sint-Benedictuskerk lag er verweesd bij...
Weg volksfeest en mega groot-buurtfeest waar heel Mortsel welkom was

Jammer is het dat dit bestuur, in zijn pogingen om het nieuwe stadsplein leven in te blazen, dit populaire evenement heeft weggehaald uit de wijken!

Wij hopen dan ook dat de in omloop zijnde petitie om de jaarmarktloop terug naar het dorp te halen massaal zal ondertekend worden en we volgend jaar terug kunnen genieten van dit gezellige feestgebeuren in Mortsel-dorp.Ingrid Meeusen - mortsel-anders 03-10-2013