mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

"Motie R11bis: pure afbraak"

"Motie R11bis: pure afbraak"

Bizarre situatie: zowat heel Mortsel heeft grondige bedenkingen rond de plannen voor de R11bis, maar toch schaarden de gemeenteraadsleden zich niet unaniem achter de motie tegen het huidige streefbeeld. Wel integendeel.

“Dit was dé kans voor ons om een positief signaal te geven. Maar neen, we breken alles af en bieden geen enkel alternatief voorstel”, luidt de commentaar van Ingrid Meeusen van Mortsel Anders. “Wat ons altijd werd verweten, doet het bestuur nu zelf: pure afbraak”, klinkt het verwijt bij VB-fractieleider Mark Schampaert. “Actiegroepen komen wel aanzetten met andere oplossingen, maar Mortsel slaagt daar dus niet in.” Open Vld laakt voornamelijk de beperkte mogelijkheid tot inspraak en overleg inzake de inhoud van de motie. “Want het was voor burgemeester Pira zeer duidelijk: het wordt deze motie en niks anders”, aldus fractieleider Robin Libert. “Verder dienen we toch eens grondig de ecologische waarde van de vervuilde berm en omgeving te onderzoeken alvorens daarmee te blijven schermen”, voegt collega Van Clapdurp eraan toe.

De Mortselse coalitie betreurt de “onterechte” kritiek van de oppositie. “Deze motie is een reactie op een concreet voorstel. Niet op het totale mobiliteitsplaatje”, zegt schepen van Mobiliteit Steve D’Hulster (sp.a). “Het lijkt wel of de minderheid zelf geen kleur durft te bekennen. En veel voorstellen rond enige aanpassingen kregen we niet binnen.” “Voor mij is het duidelijk: we praten naast elkaar, terwijl we eigenlijk hetzelfde willen vertellen”, besluit schepen Erik Broeckx (N-VA). “En nog is het duidelijk dat de oppositie hier, met alle respect, veel minder van kent dan wij.”

Mortsel Anders en Open Vld onthielden zich bij de stemming. VB was al opgestapt en bracht geen stem uit.

Seppe SLAETS

Gazet van Antwerpen 22-12-2011