mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Woonwagenpark onder zware druk

Woonwagenpark onder zware druk

Er is een zware politieke storm opgewaaid rond het woonwagenpark aan de Gasthuishoeven, nabij de Krijgsbaan . Zowat alle oppositiepartijen vinden het ongehoord dat het stadsbestuur de overgangsmaatregelen voor het overbevolkte terrein verlengt met twee jaar.

“Die dubbelstaanders krijgen weeral uitstel. We werken hier met twee maten en twee gewichten. Blijkbaar hebben niet alle Mortselaars dezelfde rechten”, stelt Naranjo Decamps van Mortsel Anders. “In vier jaar tijd slaagt betrokken schepen De Ridder er niet in om het reglement te doen naleven”, aldus Mark Schampaert namens VB. “En dus schuift ze deze voor haar te hete aardappel door naar de volgende legislatuur. Politieke moed is een loos begrip.” Volgens Robin Libert van Open Vld zit er maar één ding op: “Er moet opgetreden worden. Dat is al wat er dient te gebeuren. Voor een doorsnee-Mortselaar worden zo geen uitzonderingen getolereerd.”

Schepen voor Sociale Zaken, Chris De Ridder (CD&V) plaatst het Mortsels probleem opnieuw in een veel ruimer kader. “In ons land zijn er zo’n 500 standplaatsen voor woonwagenbewoners te kort. En in de nabije toekomst bestaan er geen plannen om in onze provincie extra terreinen aan te leggen.” “We hebben rondgebeld naar de burgemeesters van onze buurgemeenten. Maar niemand wil een kamp aanleggen. Zeker niet een jaar voor de verkiezingen”, staat burgemeester Ingrid Pira (Groen!) haar schepen bij. De Ridder: “Eind december wordt er een strategisch plan voorgelegd aan de Vlaamse Regering. Sowieso volgen we samen met het OCMW alles qua leefbaarheid en veiligheid in het kamp in Mortsel permanent op. En bij overtredingen treden we kordaat op. Maar op Vlaams niveau verwacht ik binnen dit en twintig maanden geen alternatieven. Daarom verlengen we de overgangsmaatregelen.”

Seppe SLAETS

Gazet van Antwerpen 23-11-2011