mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

“Mortsel het zwembad liever kwijt dan rijk”

“Mortsel het zwembad liever kwijt dan rijk”

Op woensdag 9 februari 2011 verscheen deze kop in het Nieuwsblad. Mortsel-anders was hier niet gelukkig mee. Wij geloven immers in de meerwaarde van een zwembad binnen onze stad. Zwemmen is een democratische en betaalbare sport die zich uitstekend leent om in gezinsverband te doen!

Onze fractie is niet blind voor de hoge kosten die het huidige zwembad “Den Bessem” met zich meebrengt en daarom geloven wij dan ook in een nieuw zwembad volledig aangepast aan de huidige energiebesparende mogelijkheden, zoals warmtepompen, zonne-energie en/of windenergie.

Tevens zijn we nog steeds van oordeel dat de omliggende gemeenten moeten bijdragen in de onkosten. Aangezien het schoolzwemmen nog steeds verplicht in het leerplan is opgenomen en veel scholen uit naburige gemeenten van ons zwembad gebruik maken, is het niet meer dan normaal dat deze buren mee de rekening betalen.

Daarom denken wij aan een intercommunale samenwerking of PPS constructie zodat de kosten verdeeld worden onder de gebruikers en niet alleen de Mortselse belastingbetaler moet opdraaien voor de kosten dat een zwembad met zich meebrengt.

Een nieuw modern zwembad zal terug meer volk lokken en door extra attractiepolen zal de individuele zwemmer gerust wat meer willen betalen.

Mortsel-anders blijft dus voorstander van een zwembad binnen onze stadsgrenzen maar wil alle mogelijke pistes bewandelen die het budget van het zwembad binnen normale proporties kan brengen. We zullen er dan ook nauwlettend over waken dat deze, én de volgende, beleidsploeg er alles aan doet om deze uitgaven in toom te houden!

Eddy Cloostermans
voorzitter mortsel-anders

mortsel-anders redactie 04-05-2011