mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Verbeteringen aan werven zijn op komst

Verbeteringen aan werven zijn op komst

De politie is van plan om de ingrepen aan de werven te bekijken. "Sowieso gaan we bekijken waar er verbeteringen mogelijk zijn", zei Luc De Meyer van de verkeerspolitie. "En we gaan ook de zichtbaarheid van de werkzaamheden tijdens de donkere winterperiode verbeteren."

Een belangrijk twistpunt was de afgesloten Drabstraat. Daar gaf werfleider Jan Hannes een zeer eenvoudige verklaring voor. "De Drabstraat is het laagste punt. Langs daar gebeurt alle afwatering voor de omgeving. En dus moest de aansluiting van het hele rioleringsstelsel daar nu gebeuren."

"We vragen al maanden om deze uitleg", zuchtte Danny Van Clapdurp (Open Vld). "Ik ben blij dat ik de verklaring nu krijg, maar vind het schrijnend dat niemand - ondanks de gepredikte open communicatie - de moeite deed om dit al veel eerder te doen."

Burgemeester bijt terug

Burgemeester Ingrid Pira (Groen!) verdedigde zich fel. "Er was heel veel overleg bij de aanvang van de werkzaamheden. En tijdens het gaslek hadden we wel betere dingen te doen dan op dat moment de raadsleden te informeren." Open Vld-fractieleider Robin Libert kreeg in het dossier van het gaslek volgend antwoord geserveerd. "Iedereen was bij het gaslek super-geïnformeerd met mails en sms'jes. Ik begrijp de kritiek helemaal niet."

Naranjo Decamps van Mortsel Anders liet, tot slot, anders niet veel aan de verbeelding over. "Er heerst een algemene frustratie. Want er zijn wel degelijk Mortselnaren die Mortsel door de verkeerschaos verlaten. Ik kan garanderen dat er al vele handelaars verhuisd zijn. En er gaan er nog volgen. Het is aan het stadsbestuur om ervoor te zorgen dat niet nog meer inwoners onze stad ontvluchten."

GeertDHulster

Gazet van Antwerpen 09-09-2010