mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

"Een Toscaans restaurantje aan dit plein? Dat wordt magnifiek"

"Een Toscaans restaurantje aan dit plein? Dat wordt magnifiek"

De Pepa's zijn in Antwerpen en omstreken al langer een horeca-begrip. Kapitein Zeppos, Berlin, Bar Italia, Primo, Gustav, Grill, Zürich, het piepjonge Bicyclette, pizzazaak Cosmo in Boechout,... Ze openden ze allemaal. Maar zij die dachten dat Mortsel een gloednieuw Pepa-avontuur is, hebben het grondig mis.

"We zitten hier al een tijdje met ons restaurant-bistro Pastis in de Eggestraat", licht Niko - broer van horecapaus Vinko Pepa - toe. "Daar draait het uitstekend en toen we dit pand hier vonden, moesten we niet lang twijfelen. Wij zijn ook in deze regio opgegroeid. Wij zijn van hier. Dit is thuiskomen."

Toscane

La Piazza ademt volgens de Pepa's in al haar poriën Toscane uit. "Een echt Toscaans eethuis. Houten tafeltjes en stoelen, Italiaanse tegels, een echte houtoven, een Italiaanse kokkin,... Hier ga je de echte familievriendelijke Italiaanse sfeer ervaren."

Een groot verschil met Ensor, dat nog een oeroude taverne was die vooral door de woensdagmarkt veel volk lokte. "Je zou het misschien niet zeggen, maar we hebben al keihard gewerkt. Vooral heel de keuken is grondig verbouwd."

Er moet nog wel een en ander gebeuren voor de opening. Buiten komen onder andere nog nieuwe luifels en op een affiche staat ook te lezen dat Piazza nog volop personeel zoekt.

"We hopen over twee à drie weken te openen." Een timing die ongeveer samenvalt met de werken aan de nutsvoorzieningen op het stadsplein, de voorbereidingen op de grote heraanleg die erg snel nadert. "Ik heb de plannen van het plein nog niet gezien. Maar wij geloven sterk in deze locatie. Anders waren we niet aan dit avontuur begonnen. Wel hopen we dat de werken goed vooruitgaan en dat alles goed gecoördineerd verloopt. Hopelijk blijft ook de bereikbaarheid, en dan niet alleen voor de mensen uit Mortsel, een beetje meevallen. Daar zullen we in elk geval nauwgelet op toezien. En zeg nu zelf: een Toscaans restaurantje aan een gloednieuw plein? Dat wordt magnifiek", aldus nog Niko Pepa.

Seppe SLAETS

Gazet van Antwerpen 02-09-2010