mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Brug naar Cantecroy zet Zilver Avenue op agenda

Brug naar Cantecroy zet Zilver Avenue op agenda

Zowel Open Vld als Mortsel Anders zetten het project Zilver Avenue opnieuw op de politieke agenda. Ze vragen “eindelijk” duidelijkheid rond de seniorenwooneenheden in Kasteel Cantecroy.

Zilver Avenue wil Kasteel Cantecroy ombouwen tot een luxueus verblijf voor senioren, met de nodige hotel- en healthservice inbegrepen. Senioren huren of kopen de flat niet, maar werken met een obligatie van Zilver Avenue, dat hiervoor nauw samenwerkt met de federale overheid. De bewoners ontvangen daarbij geen jaarlijkse rente. Ze mogen wel vanaf hun vijfenzeventigste gratis over een flat in Cantecroy beschikken.

“Recente info over het project zorgde voor grote commotie in de buurt. We willen weten hoe het met de nodige bouwvergunningen gesteld is, met de mogelijke regularisaties en hoe de meerderheid tegenover de ontwikkeling van Zilver Avenue staat”, aldus Open Vldraadslid Danny Van Clapdurp.

Alternatieven

Vooral een extra toegang tot het domein in de vorm van een brug via de wijk Gouden Regen-Meidoorn veroorzaakt heel wat onrust. Ook bij Mortsel Anders, dat het project voor de rest wel ondersteunt.

“Maar zo’n brug over de slotgracht, nood zakelijk blijkbaar voor hulpdiensten en leveranciers, gaat die kindvriendelijke woonwijk met autoluw verkeer natuurlijk wel belasten met extra verkeer. En daar geven wij een negatief advies over. Er bestaan immers alternatieven die veel minder hinder veroorzaken”, stelt Naranjo Decamps van Mortsel Anders.

"Geen bouwovertreding"

Naast de brug liggen er bij Open Vld nog tal van aspecten als een baksteen op de maag. “Hoe zal de bescherming worden gewaarborgd van de oude delen van het kasteel?” vragen de blauwe raadsleden zich onder meer af.

“En hoeveel groen moet er wijken? Sluit dit project aan bij het sociale woonbeleid van het stadsbestuur? Zijn er bij de restauraties, de gedeeltelijke heropbouw en de nieuwbouw zekerheden dat er geen bouwovertredingen plaatsvinden? En waarom werd dit al niet veel eerder behandeld als de website van de stad dan toch al een hele tijd reclame maakt voor het project?”

Dinsdag hopen Open Vld en Mortsel Anders de nodige antwoorden rond Zilver Avenue te krijgen.

SSL


GAZET VAN ANTWERPEN 24-11-2009