mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Oppositie eist duidelijkheid over werken

Oppositie eist duidelijkheid over werken

Oppositiefractie Mortsel Anders wil dat het bestuur zo snel mogelijk duidelijkheid schept. De werkzaamheden aan de Mechelsesteenweg zijn nu al enkele maanden bezig. Zeer snel al werd vorig jaar duidelijk dat de einddatum van december 2008 niet gehaald kon worden. De klachten rond de gevaarlijke situatie rond de werf nemen zienderogen toe.

"We zijn nu vijf weken in 2009 en het is er niet klaar", zucht Naranjo Decamps van Mortsel Anders. "De werfzone die er maar veertien dagen zou staan, is er nog altijd. We hebben zelfs de indruk dat de werken de laatste tijd meer stil liggen dan wat anders. Wij hopen dan ook dat het stadsbestuur eindelijk iedereen op de hoogte brengt van de stand van zaken. Iedereen wil weten wanneer de hinder eindelijk voorbij is."

Nog iets dringender is het om de gevaarlijke situatie die de werf creëert aan te pakken. Zowel de zwakke weggebruikers als de autobestuurders ondervinden veel hinder van onder meer de zeer onduidelijke signalisatie. Mortsel Anders noemt die zelfs ronduit slecht. "Neem de oversteekplaats aan de Sint-Lutgardisschool. Nergens word je er attent op gemaakt dat de auto's er uit beide richtingen komen. En de gele lijnen die de twee rijvakken moeten scheiden, zijn amper te zien. Zo krijg je dus regelmatig spookrijders en is de kans op een frontale aanrijding erg groot. Hier moet dringend iets gebeuren. Er mogen niet eerst doden of gewonden vallen, alvorens er maatregelen volgen", vindt Naranjo Decamps. Mortsel Anders eist tijdens de gemeenteraadszitting van volgende week duidelijke antwoorden. SSl

Gazet van Antwerpen 12-02-2009