mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Mortselaars parkeren kwartiertje gratis

Mortselaars parkeren kwartiertje gratis

Met ingang van 1 februari kunnen Mortselaars genieten van het gratis kwartiertje parkeren in de betalende zones van de stad. Deze week worden, normaal gezien, alle parkeerschijven bij de inwoners bezorgd.
Mortsel

Voor zij die uit de lucht komen gevallen, eerst nog wat achtergrondinfo. De vorige parkeerbeheerder hanteerde een genadetijd van tien minuten. De huidige firma maakte er amper vijf minuten van. Op aangeven van oppositiepartij mortsel-anders besliste de gemeenteraad in november unaniem om er een gratis kwartier van te maken.

Schijf

De gratis parkeertijd kun je enkel opnemen als je daarvoor over een speciale parkeerschijf beschikt, enkel bestemd voor inwoners van Mortsel. De stad liet zo'n 30.000 stuks maken. Door de grote bestelling kende de productie aanvankelijk de nodige vertraging, maar alles is nu klaar. De schijven vallen deze week in de bussen bij alle Mortselaars. Een deel van de schijven is vanaf februari ook beschikbaar bij de plaatselijke handelaars en in de Parkeerwinkel. Gezinnen met bijvoorbeeld twee wagens mogen daar een extra parkeerschijf ophalen.

Leg je zeer duidelijk je schijf met uur van aankomst in de wagen, dan is er van een boete in het eerste kwartier nooit geen sprake meer in Mortsel.
SSl

Gazet van Antwerpen 29-01-2009