mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

"De politie is niet verantwoordelijk voor de chaos"

"De politie is niet verantwoordelijk voor de chaos"

Oppositiepartij mortsel-anders stoort zich eraan dat er sinds begin deze week en dit tot aan de krokusvakantie extra politietoezicht wordt gehouden op het kruispunt Antwerpsestraat-Vredebaan-Krijgsbaan. De agenten moeten het verkeer er in 'betere' banen leiden.
Mortsel
De raadsleden vernamen de maatregel een kleine week geleden via een mailtje van burgemeester Ingrid Pira (Groen!). Er volgde een discussie op de raadscommissie. "Op het kruispunt heerst vaak chaos omdat wagens op het midden van het kruispunt het doorgaand verkeer blokkeren", zegt fractieleider Naranjo Decamps van mortsel-anders. "Het gaat om een gigantisch infrastructureel probleem dat werd gecreëerd door de heraanleg van de Antwerpsestraat. Ontruiming is er dikwijls onmogelijk door de veel te kleine buffers aan het volgende kruispunt, onder andere om naar Lier te rijden. Onze korpschef is trouwens hetzelfde oordeel toegedaan: de politie kan dit probleem niet oplossen."
Ringweg
Toch wordt er dus extra toezicht gehouden tot de krokusvakantie. De oppositiepartij vindt het onverantwoord dat de stad de politie hiervoor opvordert. "Het lijkt wel alsof de politie verantwoordelijk is voor de chaos. Onaanvaardbaar. Onze burgemeester en haar meerderheid hadden deze werkzaamheden nooit mogen laten doorvoeren alvorens er een alternatief was voor doorstromend verkeer. Vandaar dat die ringweg rond Mortsel er eerst moest komen, vooraleer de stad af te sluiten voor alle verkeer", besluit Decamps.

Gazet van Antwerpen 22-01-2009