mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Leden van de Facebook groep ‘Ik stond in de file in Mortsel’ stijgt snel

Leden van de Facebook groep ‘Ik stond in de file in Mortsel’ stijgt snel

Nog maar enkele weken geleden heeft initiatiefnemer Christophe Van Noey de groep ‘Ik dacht dat ik in de file stond in Mortsel, maar Pira vond van niet.’ aangemaakt of al meer dan 400 leden hebben zich lid gemaakt.
Aanleiding voor de aanmaak van deze groep is de constante file waarmee niet alleen de Mortselaars te kampen hebben maar ook de vele passanten die dagelijks door Mortsel moeten rijden.
Een debat tijdens de laatste commissieraad tussen mortsel-anders en burgemeester Ingrid Pira liet nogmaals uitschijnen dat de burgemeester dit probleem tracht te minimaliseren. ‘ Vroeger (lees: voor de heraanleg van de Antwerpsestraat) stond er evenveel file als nu ‘ zegt de burgemeester. Larie natuurlijk! Door de heraanleg van de Antwerpsestraat is Mortsel een echte bottleneck geworden voor alle bestuurders die Mortsel moeten doorkomen. Het gevolg is dat rustige woonbuurten in Mortsel en randgemeentes worden overstelpt met sluipverkeer.
Oppositie partij mortsel-anders pleit dan ook al van voor de heraanleg voor de aanleg van een ringweg rond Mortsel. Helaas heeft het groene bestuur van Mortsel gekozen voor een heraanleg alvorens te wachten op een alternatieve weg!

Facebook 31-01-2009