mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Mortsel Info blijft voor beroering zorgen

Mortsel Info blijft voor beroering zorgen

B>De beroering rond het maandelijks infoblad van de stad, Mortsel Info, houdt aan in politiek Mortsel. Na een eerdere evaluatie is er een nieuwe conceptnota goedgekeurd om het blaadje te herprofileren. "Jammer genoeg verandert er zo goed als niks", zegt een misnoegde Naranjo Decamps van Mortsel Anders.

Inzet van de hele discussie is het al dan niet politieke karakter van heel wat bijdragen in Mortsel Info. Daarom ook dat er recent een nieuwe evaluatie van het maandblaadje kwam. Alleen lijkt de goedgekeurde conceptnota niet voor de verhoopte aardverschuivingen te zorgen. “De meeste opmerkingen werden van tafel geveegd”, stelt Decamps. “En 48.000 euro voor een groen boekje dat pure propaganda blijft voor de coalitie, vinden wij veel te veel. Als de raad iets goedkeurt dat door ons wordt aangebracht, wordt onze naam nooit vermeld. Het voorwoord is telkens bestemd voor schepenen.”

Communicatieschepen Chris De Ridder (CD&V) houdt voet bij stuk: “De raad waakt over de politieke neutraliteit. In de conceptnota is er wel degelijk rekening gehouden met de vele opmerkingen. Zo vullen we voortaan bij het overzichtje van goedgekeurde gemeenteraadspunten ook het stemgedrag aan. Het spel meerderheid-oppositie wordt in dit blad niet gevoerd. Maar het blijft wel deels een vertaling van de beleidsintenties.”

Mortsel Anders, Open Vld en de onafhankelijken stemden tegen de conceptnota van Mortsel Info. VB onthield zich, omdat het onder andere de kostprijs veel te hoog vindt.

Gazet van Antwerpen 20-12-2008